Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Axel Andén tar över Medievärlden

Publicerad: 6 Oktober 2009, 09:08

Axel Andén blir chefredaktör för nya Medievärlden. - Det är ett drömjobb. Målet är att webbplatsen ska bli mer granskande, och mer innovativ, säger han.


Ämnen i artikeln:

Medievärlden

Foto: David Magnusson

Axel Andén har arbetat som reporter på Medievärlden sedan 2006.

9 november kommer sista numret av Medievärldens papperstidning ut. Därefter lever tidningen vidare på webben och med ett nytt uppdrag – att bli mer granskande.

– Styrelsen har gjort klart att det är medarbetarnas unika kompetens som är det viktiga, och nu ska vi se till att få full utväxling av den i nya kanaler, säger Axel Andén.

–    Axel har stort intresse för utvecklingen inom digitala medier och de möjligheter den tekniska utvecklingen erbjuder. Det känns helt rätt att han tar över ledarskapet för Medievärlden, säger Anna Serner, vd för TU, i ett pressmeddelande.

Axel Andén är 28 år. Han är journalistutbildad vid JMG och har också en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Göteborg. Förutom på Medievärlden har han arbetat på Svenska Dagbladet Näringsliv och som lokalredaktör på Dala-Demokratens redaktion i Ludvika.

Nuvarande chefredaktören Anders Ahlberg lämnar tidningen efter sista numret av papperstidningen.

Det är ännu oklart hur många i den nuvarande redaktion som blir kvar för att arbeta med sajten.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Medievärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.