Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Avslöjade fotbollsmutor och hotades av politiker – blev mördad

Publicerad: 18 Januari 2019, 06:30

Ahmed Hussein-Suale, som grävt fram stora avslöjanden om mutor inom afrikansk fotboll, sköts till döds under onsdagskvällen. Hans journalist-kollektiv säger att mordet inte kommer stoppa deras arbete.


Det var under en bilresa på väg hem under onsdagskvällen som ett okänt antal oidentiferade män på en motorcykel sköt den grävande journalisten Ahmed Hussein-Suale till döds, rapporterar flera medier.

Ahmed Hussein-Suale var en del av grävkollektivet Tiger Eye Private Investigation, som nyligen avslöjande mutor inom den afrikanska fotbollen om som fått en mäktig fotbollspamp avstängd. Efter avslöjandet visade en ledamot av Ghanas parlament upp bilder av Ahmed Hussein-Suale i tv och önskade en hämnd mot honom, skriver the Indepentent.

Tiger Eye Private Investigation skriver i ett utlåtande att de inte kommer låta sig påverkas i jakten på ”nations-förstörare” som en följd av mordet.

Landet president är bland de många som fördömt mordet, rapporterar Africa News. 

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.