Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Åtta tjänster bort på Västgöta-Tidningar

Publicerad: 6 December 2016, 11:44

Åtta av de 33 redaktionella tjänster som försvinner i samband med Hallpressens sparpaket finns på Västgöta-Tidningars fyra titlar i Skaraborg.


Nedskärningarna är en del av det sparpaket som ägaren Hallpressen flaggade för i somras. Sparpaketet ska vara genomfört under första kvartalet 2017 och är tänkt att minska kostnaderna med 20 miljoner kronor. Inom Hallpressens tidningsbolag arbetar i dag 300 personer. 172 av dem har redaktionella tjänster.

När de lokala förhandlingarna nu slutförts står det klart att åtta av de 33 redaktionella tjänsterna som försvinner i samband med Hallpressens sparpaket finns på Västgöta-Tidningar, rapporterar P4 Skaraborg. Västgöta-Tidningar ger ut dagstidningarna Skaraborgs Läns Tidning, Falköpings Tidning och Västgöta Bladet samt gratistidningen Skövde Nyheter.

I samband med sparpaketet förändrar Skaraborgstidningarna också sitt arbetssätt. Papperstidningsproduktionen centraliseras till Jönköping och en digital satsning planeras.

”I och med att vi lyfter hela papperstidningsproduktionen från de lokala redaktionerna där man planerar tidningarna i dag och effektiviserar den så är vår förhoppning att journalistiken inte ska drabbas”, säger Marie Johansson Flyckt, ansvarig utgivare för Hallpressen, till P4 Skaraborg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.