Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Åtta etiopiska journalister frigivna

Publicerad: 11 April 2007, 10:02

Åtta etiopiska journalister återfick i påskhelgen sin frihet efter att ha suttit fängslade sedan november 2005. Det var den federala domstolen som fattade beslutet om frigivningen, då staten inte har kunna bevisa att de gjort sig skyldiga till den omstörtande verksamhet som de åtalades för.


Allt som allt frigav domstolen 25 personer, men 13 journalister sitter fortfarande fängslade. De greps samtidigt som de åtta. Reportrar utan gränser konstaterar  dock att de mest allvarliga anklagelserna mot dem inte längre är giltiga. Organisationen kräver att även de 13 alltjämt fängslade omedelbart ska friges.
De åtta journalisterna är chefredaktörerna Zekarias Tesfaye (Netsanet), Sisay Agena (Ethiop), Eskinder Nega och hans hustru Serkalem Fasil, som i juni födde parets barn i fängelset, (Asqual, Menelik och Satenaw) och Fasil Yenealem (Addis Zena) samt Dereje Habtewold, biträdande redaktör på Menilik och Netsanet, Nardos Meaza, redaktör för Satenaw, och Feleke Tibebu, biträdande redaktör på Hadar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.