Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Atex köper Polopoly

Publicerad: 3 April 2008, 05:20

Amerikanska mjukvarujätten Atex köper svenska Polopoly. Syftet med affären är att bli världsledande på verktyg för webbpublicering. Enligt Dagens Industri ska köpesumman ligga på över 140 miljoner kronor.


Polopoly grundades i början av år 2000 av bland andra Gustaf Sahlman och Henrik Holmström. Det content manegment-system som företaget har sålts till ett stort antal svenska webbplatser, bland annat Aftonbladet, Expressen och TV4.

Nu tänker Atex se till att det blir en världsledande produkt.

– Under det senaste året har vi undersökt ett stort antal content management-företag – både tekniskt och operativt, säger Atex VD John Hawkins i ett pressmeddelande. Vår bedömning är att Polopoly ligger ett eller två steg före samtliga sina konkurrenter. Teknologin är kort sagt världsledande. Det som har saknats för att ta nästa kliv har varit en global leverans- och supportorganisation samt kapacitet att fokusera fullt ut på produktutvecklingen. Vi tror att vi kan tillföra den nödvändiga infrastruktur som krävs för att Polopoly ska bli ett av världens största system för affärskritisk content management, oavsett bransch, oavsett geografi.

Prislappen uppges vara på över 140 miljoner kronor enligt Dagens Industri.

Henrik Holmström uppges få omkring 40 miljoner, Gustaf Sahlman 35 miljoner. Företaget Bisnode som bland annat ägs av Bonniers har 17 procent av aktierna i Polopoly och beräknas få drygt 24 miljoner kronor för dessa.

För omkring ett år sedan köpte Atex ett annat svenskt mjukvaruföretag, Mactive.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.