Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Åsa Nicander och Maria Hedlund nya SVT-chefer

Publicerad: 16 September 2014, 06:24

HD:s tidigare nyhetschef Åsa Nicander blir chef för Ekonomi och Konsument och Maria Hedlund för Politik och Samhälle på Riksnyheterna.


Åsa Nicander har tidigare varit tidigare nyhetschef, stf ansvarig utgivare och grundare av Grävnavet på Helsingborgs Dagblad.

”Åsa Nicander är en entusiasmerande och inspirerande arbetsledare och fick föreningen Grävande Journalisters arbetsledarpris Den Gyllene Dynamon 2007”, säger avdelningschef Christina Johannesson.

Åsa Nicander ersätter Maria Hedlund, som nu blir gruppchef för ämnesgruppen Politik och Samhälle. Maria Hedlund har tidigare varit nyhetschef, grävchef och ansvarig för valbevakningen på Dagens Nyheter.

”Det är två engagerade publicister som står för egna nyheter och kvalitetsjournalistik. De kommer också att kunna arbetsleda ämnesgrupperna i webbjournalistik på ett bra sätt”, säger avdelningschef Christina Johannesson.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.