Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Årets Wendela-pris till Rättviseförmedlingen

Publicerad: 7 Mars 2011, 15:10

Aftonbladets pris för insatser inom kvinno- och jämställdhetsfrågor går i år till Rättviseförmedlingen som hjälper företag och medier att hitta representanter från underrepresenterade grupper.


Rättviseförmedlingen hjälper projekt, företag och medier att hitta personer från underrepresenterade grupper i samhället.

Juryns motivering:En rättvis representation i ett jämlikt samhälle vad menas med det? Jo, funktionshindrade personer i progamledarrollen, kvinnliga terrorexperter i tv, män som intervjuas om barnomsorg. Det betyder över 23 000 röster som bidrar till en mer jämlik bild av samhället. Det som började som något litet har blivit något jättestort. Som påverkar vår världsbild och väcker oss när det skevar. Vilken bragd!

Juryn bestod av Lena Mellin, Aftonbladets samhällschef och stf ansvarig utgivare, Karin Pettersson, politisk chefredaktör, Lena Widman, redaktionschef och Pernilla Ericson, chef Wendela, samt Aftonbladet.se:s läsare.

Pristagaren får 15 000 kronor som ska gå till verksamheten.

”Vi har utrotat ursäkten att det inte finns kvinnliga experter. Nästa steg är en kampanj för att få folk från underrepresenterade grupper att tacka ja till uppdrag”, säger Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård i ett pressmeddelande.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.