Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Årets sportjournalist är Kristoffer Bergström

Publicerad: 5 december 2017, 07:00

Sportbladets Kristoffer Bergström har utsetts till 2017 års Sportjournalist.

Sportbladets Kristoffer Bergström har utsetts till Årets sportjournalist 2017 av Svenska sportjournalistförbundet (SSF).


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

”Man blir väldigt ödmjuk när man får ett sådant här pris, speciellt när man ser de tidigare pristagarna och inser att man nu är en av dem”, säger Kristoffer Bergström, som arbetat på Aftonbladet i tio år.

I juryn ingår representanter från SSF:s styrelse, prisets sponsor Träffpunkt Idrott, samt juryordförande Lasse Granqvist. De motiverade årets pristagare som följer: Välgrundad och välformulerad. Med kunskap och fakta i granskning. Med värme i det personliga mötet. En sportjournalistik som därmed gör skillnad.

Priset tog Kristoffer Bergström emot på SSF:s inspirationskväll i Stockholm på måndagskvällen. Prissumman ligger på 15 000 kronor. ​

”För prispengarna ska jag anlita en rörmokare, bjuda en massa kollegor på middag och köpa en rent overkligt dyr leksak till mitt lilla, lilla barn. Kanske en sån där dansk, i trä, föreställande ett stilrent djur.”

Bakom utnämningen av Årets sportjournalist i Sverige står Sportjournalisternas Klubb Stockholm och Svenska sportjournalistförbundet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev