Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Årets sista Gaudeamus uteblir

Publicerad: 1 December 2015, 13:33

En oerhört upprivande upplevelse. Vikarierande chefredaktören var i Paris under terrordåden lägger decembernumret på is.


Helena Jönsson är vikarierande chefredaktör på Stockholms studentkårs tidning Gaudeamus. I sin ledare på Gaudeamus sajt skriver hon att nästa nummer av studenttidningen som skulle bli årets sista helt uteblir.

Under produktionen av decembernumret tog Helena Jönsson ledigt för att åka till Paris:

Det som skulle bli en fantastisk helg blev i stället något helt annat. Även om jag inte befann mig ute på gatorna den kvällen när terroristerna härjade i Paris, så blev det en oerhört upprivande upplevelse.

Måndagen efter var Helena Jönsson tillbaka på sitt arbete:

”Min hjärna jobbade på högvarv. Den bearbetade saker som den aldrig varit med om förut, och tidningens uppgifter kändes väldigt långt borta, skriver hon och fortsätter:

Med en stöttande chef, flera underbara kollegor runt omkring mig, och en omhändertagande familj så blev det en lätt historia att avsluta numret som det var, lägga allt på is, och söka professionell hjälp så fort som möjligt.

Nästa nummer kommer ut i februari 2016.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.