Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”Året då vi pratar mediepolitik igen”

Publicerad: 3 januari 2018, 12:45

Lisa Pehrsdotter, ansvarig utgivare på Dala-Demokraten.

Det verkar som att det kommer ett förslag om en framtida mediepolitik. 2018 blir kanske sålunda året då vi pratar mediepolitik igen, hoppas Dala-Demokratens redaktionschef och ansvariga utgivare Lisa Pehrsdotter.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Vad var årets stora mediehändelse?

– Årets stora mediehändelse sett helt och hållet ur mitt perspektiv var förstås att Dala-Demokraten fyllde 100 år och firade under hela året, men avslutade på topp med en sjukt bra (om en får skryta) tillställning med seminarier och kulturella inslag och gäster som Alice Bah Kuhnke och Peter Hultqvist. Det blev en dag och kväll fylld med samtal och inspiration, målsättningen var att folk skulle gå därifrån lite smartare och lite gladare och det tror jag att vi lyckades med! Sett ur ett lite bredare perspektiv handlade ju 2017 mycket om att vi lyckades få fart på den digitala prenumerationsaffären, vilket ju är fullständigt avgörande för vår framtid.

Vad var årets viktigaste publicering?

– Årets viktigaste publicering är de olika #metoo-uppropen och publiceringarna kring dem. Det har ju många gånger varit smärtsamt, både att läsa vittnesmål och att för olika redaktioner och andra arbetsplatser att hantera det som kommit fram, både publicistiskt och som arbetsgivare. Men jag tänker att här har nånting stort satts igång. Och vi är en del av det.

Vad var sämst under året?

– Sämst, eller kanske mest knäckande, under året har varit insikten om att de maktstrukturer som gjort att bland annat sexuella övergrepp har tystats ned och kunnat fortgå alltjämt är så starka på många håll. Bättre än så borde vi vara

Om du ska titta framåt; vad kommer prägla branschen nästa år?

– Det verkar ju som att det kommer att komma ett förslag om en framtida mediepolitik, efter en lång tystnad sedan Medieutredningen kom för drygt ett år sedan. 2018 blir kanske sålunda året då vi pratar mediepolitik igen. Och så kommer vi att prata AI och maskininlärning en massa också.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.