Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Arbetsmiljölarm på Alma Talent

Publicerad: 13 september 2018, 05:02

Arbetssituationen på Alma Talents juridiktitlar präglas av stora arbetsmiljöproblem, enligt SJF:s regionala skyddsombud. Nu krävs arbetsgivaren på en handlingsplan. Samtidigt står det klart att titlarnas chefredaktör Christina Öst slutar.


Det har varit ett stökigt år på Alma Talent. Strax före sommaren stod det klart att förlagets eventavdelning, efter en lång tids turbulens och flera larm om dålig arbetsmiljö, skulle avvecklas. En kort tid senare kommunicerades att förlaget sålt Dagens Media och Medievärlden till Bonnier Business Media. Och så sent som i fredags fick vd:n för den svenska verksamheten, Ulf Magnusson, lämna.

Nu rapporterar Journalisten om en osund arbetsmiljösituation på förlagets tre juridiktitlar Lag & Avtal, Arbetarskydd och Personal & ledarskap. Problemen ska ha pågått i närmare ett år. Men nu bedöms situationen som akut av Journalistförbundets (SJF) regionala skyddsombud.

Agerande skyddsombud är SJF:s ombudsman Markus Anderdahl. Han har klivit in eftersom de lokala skyddsombuden är indragna i arbetsmiljöproblemen. I förra veckan gjordes en begäran om åtgärder för att uppnå en tillfredsställande arbetsmiljö till arbetsgivaren. Denna förväntas arbetsgivaren svara på genom att inom kort presentera en handlingsplan. Om så inte sker, eller om handlingsplanen inte anses tillräcklig, väntar en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Samtidigt som Journalisten i går publicerade uppgifterna om arbetsmiljöproblemen rapporterade Dagens Media att juridiktitlarnas chefredaktör Christina Öst lämnar förlaget för att bli biträdande chef för Lärarförbundets nya avdelning kommunikation, marknad och journalistik.

”Det är ju ingen hemlighet att Alma Talent haft ett par tuffa år. Därför känns det extra roligt att Lärarförbundet satsar stort på kontakten med medlemmarna.”

Vem hennes efterträdare blir är inte klart än.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.