Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Arbetet får ny kulturredaktör

Publicerad: 23 mars 2018, 08:54

Tidningen Arbetet har rekryterat Johannes Klenell som ny tillförordnad kulturredaktör.

Johannes Klenell blir tillförordnad kulturredaktör på tidningen Arbetet.


Ämnen i artikeln:

ArbetetAftonbladet

I slutet av februari meddelade Aftonbladet att man rekryterat två nya ledarskribenter, däribland Arbetets kulturredaktör Jonna Sima. Nu står det klart att Johannes Klenell går in som tillförordnad kulturredaktör i samband med att Jonna Sima lämnar.

”Det känns otroligt roligt att få Johannes Klenell till redaktionen. Han är en träffsäker röst i kulturdebatten som har otrolig förmåga att hitta nya intressanta skribenter. Vi ser fram emot att tillsammans med Johannes Klenell locka nya läsare till Arbetets kultursidor”, säger Yonna Waltersson, chefredaktör för Arbetet, i en kommentar.

Johannes Klenell har varit förläggare och redaktör för serietidskriften Galago under ett decennium. Förra året utkom han med boken Det fria ordet (Natur & Kultur, 2017).

”Det är en ynnest att få fara med och skapa ett sammanhang som läsarna kan känna sig hemma i. Som de kan roas, informeras och ibland kanske även provoceras av. Jag ser det som en av mina styrkor att hitta och utveckla nya skribentförmågor. Jag hoppas kunna tillföra det till Arbetets kultursidor,” säger Johannes Klenell, som tillträder den 23 april.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ArbetetAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.