Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Arbetaren riskerar att förlora presstödet

Publicerad: 21 December 2010, 10:49

Tidningen Arbetarens omläggning gör att tidningen riskerar presstödet 2011. Presstödsnämnden ska nu analysera om den verkligen är en allmän nyhetstidning längre.


Det ökade fokuset på fackliga frågor och arbetsmarknadsfrågor kan äventyra tidningen presstöd. Enligt reglerna får man inte ha ett innehåll som till överväldigande del är inriktat på avgränsade intresseområden eller delar av samhället. Överväldigande del innebär mer än 50 procent av innehåller.

”Tidningen har under 2010 gjorts om och har fr.o.m. utgåva nr 17 (30 april 2010) delvis en ny utformning. Enligt tidningen ska den i högre grad innehålla artiklar med huvudsaklig inriktning på arbetsmarknaden”, skriver Presstödsnämnden i sitt mötesprotokoll.

Presstödsnämnden har därför beslutat att göra en fördjupa analys för att undersöka om Arbetaren fortfarande kan betraktas som dagstidning.

Beslut tas vis nästa sammanträde som hålls i februari.

Arbetaren Zenit har inte heller beviljats stöd, men tidningen har beviljas en ny mätperiod: maj – september. Även den bedömningen kommer upp i februari.

Nationell Idag har ju också ett ganska ensidigt fokus, ni ska inte utreda den tidningen?

Nämnden bedömer att den tidningen bevakar olika samhällsområden och är därför berättigad till stöd enligt presstödsförordningen, säger presstödsnämndens kanslichef Åsa Finnström.

Vill du göra Arbetaren till en interntidning, Mattias Pettersson?

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.