tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Arbetarbladets tillträdande chefredaktör om uppdraget

Publicerad: 28 januari 2016, 10:37

När Helena Nyman i mars tillträder sin nya tjänst blir hennes viktigaste uppdrag att upprätthålla tidningens relevans för läsarna och behålla konkurrensen i Gävle samtidigt som man letar nya samarbetsområden.

Ämnen i artikeln:

SVTArbetarbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I samband med att Daniel Nordström i går berättade att han skulle lämna rollen som chefredakör och ansvarig utgivare på Arbetarbladet för motsvarande roll på VLT, berättade Mittmedias redaktionella chef AnnaKarin Lith för Medievärlden att det pågick ett intensivt arbete med rekryteringen av en ersättare.

Under morgonen presenterades så Mittmedia sitt val. Uppdraget tas över av Helena Nyman, i dag redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Västernorrland:

Det känns framför allt jättebra. Men det är klart att det är med blandade känslor, det ska jag erkänna. Jag har bara varit på SVT ett år och jag hade egentligen sett att jag skulle vara där länge och göra mycket men så dök den här utmaningen upp och då kunde jag inte tacka nej.

Vad ser du som ditt viktigaste uppdrag i din nya roll?

Arbetarbladet är ju en del av Mittmedia, så det handlar naturligtvis om vad Mittmedias styrelse har satt upp för mål och uppdrag, säger Helena Nyman och fortsätter:

Men jag tänker att Arbetarbladet ska fortsätta vara en stark röst och ett starkt varumärke i Gästrikland och Norduppland att vi ska fortsätta vara relevanta för de som bor där. Det är ett uppdrag. Ett annat uppdrag är att behålla den jätteviktiga konkurrens vi har i Gävle, samtidigt som vi hittar smarta sätt att samarbeta.

Innan Helena Nyman gick till SVT arbetade hon Arbetarbladet i många år. Lokaljournalistiken har alltid lockat henne:

Det roligaste är att man kommer så nära publiken. Det är stor skillnad jämfört med att jobba på SVT. Där känner man sig inte nära tittarna på samma sätt. Lokaltidningarna har en helt annan relation till sin publik och den kontakten är jätteviktig.

Du återvänder till en tidning du har ett långt förflutet på. Hur känns det?

Jag ser det inte riktigt som att jag kommer tillbaka. Det har hänt mycket på det här året. Medarbetarna är delvis nya, det är en helt ny organisation. Dessutom har jag ett helt annat uppdrag. Till viss del är det att komma hem, men samtidigt kommer det att bli väldigt annorlunda.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev