tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Arbetarbladet får ny kulturredaktör

Publicerad: 11 maj 2018, 09:21

Arbetarbladets nya kulturredaktör Fredrik Björkman.

I slutet av maj tillträder Fredrik Björkman, i dag redaktör för helgbilagan vid Mittmedias titlar i Hälsingland, som kulturredaktör hos koncernkollegan Arbetarbladet i Gävle.

Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetMittmedia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Bodil Juggas har varit på Arbetarbladet sedan 1984. Hon har prisats av Filmpublicisternas förening med Filmpennan för sitt sätt att skriva om film. Sedan många år tillbaka har hon haft rollen som kulturredaktör. Men nu har hon valt lämna tidningen.

Hon ersätts av Fredrik Björkman som närmast kommer från Mittmedias titlar i Hälsingland där han varit redaktör för helgbilagan.

Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman är glad över rekryteringen:

”Kulturjournalistiken förändras i takt med ändrade digitala medievanor, precis som övrig journalistik. Vi är mitt inne i en spännande tid där åsikter och kommentarer är ett utmärkt sätt att engagera nuvarande och nya läsare. Där kommer Fredrik att ha en betydelsefull roll”, säger Helena Nyman.

”Det finns massor av spännande kultur i Gävle med omnejd. Det ska bli så roligt att lära känna kulturlivet och läsarna”, säger Fredrik Björkman som tillträder i slutet av maj.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev