Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Är du nöjd med nya formen, Per Gunne?

Publicerad: 12 Augusti 2009, 09:45

Metro Sverige får ett nytt utseende på måndag. Den nya formen kan redan beskådas i Chile.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionMetro

– Ja, jag är supernöjd. Det är en lyckad omgörning som gör att Metro ser ut som den moderna och breda tidning den är. Den lyfter fram bredden i det redaktionella materialet, säger Metros chefredaktör Per Gunne.

Gjorde inte den gamla det?

– Den togs fram för 4 – 5 år sedan, och mycket har förändrats. Tidningen har högre redaktionell kvalitet och större bredd. Nu är formen lika bra som innehållet.

Gör ni några modifieringar?

– Grunden är absolut densamma, men den ska anpassas något för den lokala marknanden. Det är lättare att förklara på måndag när tidningen är gjord.

Ger den nya formen några kommersiella fördelar?

– Den gamla layouten hade rätt mycket olika färger, och mycket tillägg och bloppar. När man fick hög packningsgrad var det svårt att skilja det redaktionella materialet från annonserna. Nu är det en färg, grön, genom hela tidningen och ett mycket renare utseende.

Har annonsörerna alltid något emot att se ut som redaktionellt material?

– Jag tror att annonsörerna vill att läsarna ska hitta de redaktionella materialet så att de stannar på sida, och att annonserna ska sticka ut ordentligt.

Se hela tidningen här:

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.