Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag29.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Är du köpt av Heinz, Johan Norberg?

Publicerad: 24 Oktober 2011, 10:46

En krönika av den liberale författaren och skribenten Johan Norberg har anmälts till Konsumentverket (KO) för textreklam.


Ämnen i artikeln:

KO

I krönikan, publicerad i Metro den 12 oktober, rekommenderar Norberg den brittiska kryddsåsen HP Sauce. Den kan ”få fason på vilken blek engelsk maträtt som helst”, tycker han. Uppenbar reklam, menar anmälaren.

Medievärlden kontaktade Johan Norberg för att reda ut röran.

Är du köpt av Heinz?

Nej, tyvärr inte. Har aldrig haft kontakt med Heinz på något vis utom i en hel del maträtter, då. Det betyder väl att det är jag som har köpt Heinz, inte att Heinz har köpt mig.

Vad har du och Metro för policy rörande textreklam?

Att jag inte talar för något som jag är knuten till eller får pengar av. Men jag måste självklart kunna berätta vad jag gillar och ogillar även om det är ett företag eller en produkt. Det är något av poängen med att vara opinionsskribent.

Kan du förstå att läsare reagerar?

Ja och nej. Ja för det är bra att folk alltid är misstänksamma. Nej för jag förstår inte att folk har så mycket tid. Det där är en kvart av anmälarens liv som han aldrig får tillbaka.

Ämnen i artikeln:

KO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.