Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Är de flesta av era läsare Sverigedemokrater, VK?

Publicerad: 19 Februari 2013, 13:49

Västerbottens-Kuriren gjorde i går en opinionsundersökning på vk.se där Sverigedemokraterna fick 48 procent av rösterna.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionVästerbottens-Kuriren

Nej, att döma av valresultatet i Umeå 2010 är de inte det. SD har inte ens en plats i fullmäktige här och de är inte starka alls i Västerbotten, säger Ingvar Näslund, chefredaktör för Västerbottens-Kuriren.

Varför publicerade ni detta?

Vi stoppade ju undersökningen när vi såg att den togs över och manipulerades. Vi såg att resultatet inte kunde vara representativt. Först låg det på ungefär 15 procent för SD men sedan stack det i väg ytterligare.

15 procent. Är inte det högt nog för att ni skulle reagera?

Vi reagerade ganska skyndsamt.

Vad tycker du själv om er publicering?

Det är intressant att med nätets hjälp se hur opinionsläget är, men vi kommer inte att göra några valbarometrar på det här sättet igen. Jag vet inte hur det går till när personer går in och manipulerar resultatet men det är tydligen så det fungerar nu.

Har ni fått några läsarreaktioner?

Inte som har kommit till min kännedom.

Är du förvånad över vad som hände?

Nej, jag har slutat förvåna mig. Men jag tycker att det är väldigt tråkigt. Vi kommer att göra andra opinionsundersökningar men med hjälp av institut framöver.

Vk.se:s läsare fick svara på frågan Hur skulle du rösta?. Innan undersökningen släcktes av redaktionen på kvällen konstaterade tidningen att Skillnaden mellan de båda blocken har ökat enligt en färsk opinionsundersökning.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.