Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

AOL höjer inte sitt bud på Tradedoubler

Publicerad: 17 Januari 2007, 12:37

AOL, dotterbolag till Time Warner, kommer inte att höja budet på it-bolaget Tradedoubler. Det säger en talesman för AOL till Reuters, skriver TT.


Det var i måndags som AOL lade ett bud på 215 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på 20 procent jämfört med den genomsnittliga kursen för Tradedoublers aktie. Det totala värdet uppgår till 6,3 miljarder kronor.

Tradedoublers största ägare Alecta har avvisat AOL:s bud. Akitechefen Peter van Berlekom har i en kommentar till Dagens Nyheter sagt att han tycker att budet är för lågt.

AOL menar att man lagt ”ett fullvärdigt och skäligt bud” på Tradedoubler och påpekar att aktien stigit med över 30 procent under de senaste månaderna på grund av budrykten.

För att affären ska kunna genomföras kräver AOL att få ta över mer än 90 procent av det totala antalet aktier i Tradedoubler. Hittills har aktieägare med tillsammans 20 procent av aktierna accepterat budet. Alectas innehav motsvarar 10,01 procent av aktierna.

Tradedoubler har en stark position i Europa, cirka tio procent av bolagets omsättning kommer från Sverige.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.