Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Antipiraten Kalle Anka KO-anmäld

Publicerad: 28 Juli 2009, 03:06

Kalle Anka är anmäld till konsumentombudsmannen för att vara emot illegal nerladdning. Anmälaren menar att det är falsk marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

Kalle AnkaKonsumentombudsmannen

I seriesnutten i nummer 30 i år berättar knattarna att de laddat ner musik olagligen. Kalle Anka blir i vanlig ordning upprörd.

Anmälaren skriver:
”Serien kan inte ens med mycket vilja tolkas som något annat än två sidors tjat om att man ska köpa original-CDar, att musik måste köpas för annars svälter artisterna och att man kan råka väldigt illa ut om man piratkopierar trots att skivbolagen är riktigt trevliga och snälla på alla sätt.”

Han anser att sidorna borde ha reklammärkts och att det är extra allvarligt att detta riktas mot barn. Sanningen enligt anmälaren är att de flesta musikera tjänar mer på att spela på konserter.

Egmont, som ger ut Kalle Anka, har meddelat i DN i går att man ångrat att serien publicerades i Sverige, eftersom debatten om piratkopiering är så ”het” här.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.