Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ännu en tidning väljer Ifrågasätt

Publicerad: 29 juni 2018, 05:00

Ifrågasätt grundades sommaren 2015. Ambitionen var att utveckla en debattplattform fri från nättroll och oseriösa debattörer vars ökade närvaro gjort att många mediesajter stängt sina kommentarsfält.

Göteborgs-Posten blir den nionde tidningen att välja kommentarsplattformen Ifrågasätt.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

I går stod det klart att Skånska Dagbladet och Norra Skåne börjar med Ifrågasätt. En dag senare meddelar Ifrågasätt att man skrivit avtal med ytterligare en tidning, Göteborgs-Posten. Den västsvenska tidningen kommer inom kort att öppna upp sina kommentarsfält med hjälp av Ifrågasätt.

Göteborgs-Posten blir den nionde tidningen i ordningen och den fjärde storstadstidningen att välja Ifrågasätt. Sedan tidigare går det att kommentera på bland annat Dagens Nyheter och Dagens industri via Ifrågasätt.

”Göteborgs-Posten har länge haft en viktig roll i både lokala och nationella debatter, och med Ifrågasätt kan vi nu erbjuda en trygg och säker miljö där läsarna kan engagera sig och pröva sina argument gentemot varandra”, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör för Göteborgs-Posten.

Med ett Ifrågasätt-konto går det att kommentera hos samtliga tidningar som anslutit sig till Ifrågasätt.

”Det är väldigt kul att ytterligare en av Sveriges största dagstidningar väljer att samarbeta med oss. Eftersom jag för många år sedan själv jobbade som ungdomsreporter på Göteborgs-Posten, är det självklart extra kul att Göteborgs-Posten nu väljer att använda vår lösning”, säger Gustav Hjärn, vd och grundare av Ifrågasätt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev