Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ännu en syrisk bloggare har dömts till fängelse

Publicerad: 14 Maj 2008, 08:45

Den syriske bloggaren Tariq Biassi, som suttit fängslad sedan förra sommaren, har nu fått sin dom. Han dömdes till tre års fängelse för att ha skrivit en artikel som kritiserar Syriens underrättelsetjänst.


Tariq Biassi, som är 23 år, befanns enligt domstolen skyldig till att ha publicerat falska nyheter och för att, som det heter,  ha försvagat det nationella sinnet.

Enligt Tariq Biassi ska uppgifterna om underrättelsetjänsten inte ha kommit från honom. Han delade uppkoppling med sex andra plus ett internetkafé. Men  myndigheterna anser sig ha spårat Biassis förbindelse.

Tre personer sitter nu i syriskt fängelse för att de använt sin yttrandefrihet på nätet, summerar Reportrar utan gränser. Habib Saleh  greps den 6 maj utan att någon förklaring till gripandet gavs.  Och den 9 april dömdes poeten Firas Saad till fyra års fängelse på samma grunder som Tariq Biassi.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.