Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ännu en kanadensisk reporter

Publicerad: 17 November 2008, 07:32

En knapp vecka efter det att den kanadensiska journalisten Melissa Fung frigivits från en månads fångenskap i Afghanistan kidnappades en annan kanadensisk journalist, Beverly Giesbrecht, i Pakistan.


Beverly Giesbrecht fördes bort av beväpnade män när hon färdades i taxi i gränstrakterna mellan Pakistan och Afghanistan.

Oroligheterna i Pakistan har kostat reportern på Royal TV, Abdul Razzak Johra livet. Han mördades i början av november i Punjab-distriktet efter att ha rapporterat om narkotikatrafiken i området. Sex maskerade män förde bort honom från hans hem och dödade honom med flera skott.

Johra är enligt Reportrar utan gränser den åttonde journalisten som i år dödats i Pakistan.

Andra rapporter från området Afghanistan/Pakistan berättar att den afghanske journalisten Sami Yousafzai, som arbetar för amerikanska Newsweek, och den japanske journalisten Motoki Yotsukura, som  är korrespondent för Asahi Shimbun,  i fredags var nära att kidnappas i närheten Peshawar. Båda skottskadades men lyckades undkomma.

De båda utländska reportrarna var på väg mot Khyber-regionen mellan Afghanistan och Pakistan för att där intervjua medlemmarna i en beväpnad grupp. De förföljdes då av en bild med tre män som öppnade eld mot dem.

Den senaste tidens händelser ledde i veckoslutet till journalistdemonstrationer på olika håll i Pakistan i protest mot morden på kollegor och för att sätta press på myndigheterna att sätta dit de skyldiga.
{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=16}

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.