Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

AnnaKarin Liths nya jobb

Publicerad: 12 oktober 2017, 10:00

AnnaKarin Lith lämnar mediebranschen för att bli tf kommunikationsdirektör i Region Gävleborg. ”Jag är, utan att recensera enskilda koncerner, riktigt bekymrad över utvecklingstakten i mediebranschen”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

AnnaKarin Lith har haft många redaktionella chefsroller, bland annat chefredaktör för Motala Tidning, ansvarig utgivare för Hallands Nyheter och projektledare för redaktionell samordning inom Hallpressen. Under 5,5 år var hon redaktionell chef i Mittmedias koncernledning, ett uppdrag hon lämnade i samband med vd-bytet sommaren 2016. Efter det har hon bland annat suttit i finska HSS Media styrelse och lett ett Bonnier News-projekt som handlade om att hitta samarbeten mellan Dagens Nyheter och lokaltidningar kring den digitala innehållsaffären

Nu påbörjar hon ett tidsbegränsat uppdrag som kommunikationsdirektör i Region Gävleborg fram till årsskiftet.

Känns det som du byter sida?

– Det finns många paralleller med att vara chef i mediebranschen, inte minst att förstå kundernas behov och att säkra att vi finns där de befinner sig. Så det blir stort fokus på digital utveckling mot kunderna/medborgarna i Gävleborgs län vilket i sin tur ställer nya kompetenskrav på medarbetarna. Frågor som inte direkt är främmande för mig.

Vad fick dig att efter många år som chef i mediebranschen söka dig till ett annat jobb?

– Jag har funderat ett tag på att jobba i en annan bransch än mediebranschen och testar nu på allvar. Jag är, utan att recensera enskilda koncerner, riktigt bekymrad över utvecklingstakten. Det är roligt men inte så jädra överraskande att digital paid-content fungerar och jag ställer mig lite frågande till euforin bland mediecheferna. I stället för att glädjas så enormt över nya digitala kunder och en högkonjunktur som håller liv i den pyspunkterade annonsmarknaden borde branschen öppet diskutera kommande nedskärningar och förbereda nya samarbeten.

Har du kvar några uppdrag i mediebranschen?

– Jag har sedan tre år styrelseuppdrag i HSS Media i Finland och är nu på väg in i ytterligare ett styrelseuppdrag i en svensk mediekoncern.

Kommer du att fortsätta med uppdraget för Dagens Nyheter?

– Nej, det är Peter Wolodarski och hans gäng som jobbar vidare med kontakterna i landsortspressen.

Läs också

Lith ska hjälpa DN till nya digitala samarbeten

Personporträtt AnnaKarin Lith: Rakt på sak är bara förordet

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.