torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

AnnaKarin Lith till HD-Sydsvenskans styrelse

Publicerad: 10 november 2017, 13:20

AnnaKarin Lith och Sara Öhrvall har valts in i HD-Sydsvenskans styrelse. – Jag har ju en gång varit med och tittat på HD-Sydsvenskan ur ett förvärvsperspektiv, säger AnnaKarin Lith till Medievärlden.

Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


I början av oktober blev det klart att AnnaKarin Lith lämnade mediebranschen för att bli tf kommunikationsdirektör i Region Gävleborg.

Nu har hon dock fått en tung styrelsepost som ledamot i HD-Sydsvenskans styrelse.

– Jag har ju en gång varit med och tittat på HD-Sydsvenskan ur ett förvärvsperspektiv och jag tycker att det är väldigt rätt att Bonnier istället satsade på att behålla tidningarna i Skåne och jobba med integration med Bonnier News.

Hur ser det ut för tidningarna nu?

– Jag ska precis flyga hem från det första styrelsemötet. HD-Sydsvenskan gör ett positivt resultat, läsarmarknaden fungerar och ser lovande ut och jag gläder mig också åt den positiva annonsmarknaden i Skåne.

Känns det som att du återvänder till mediebranschen nu?

– Jag tycker väl inte att jag lämnat mediebranschen, mer att jag gjort en utflykt på ett tidsbegränsat uppdrag.

AnnaKarin Lith har haft många redaktionella chefsroller, bland annat chefredaktör för Motala Tidning, ansvarig utgivare för Hallands Nyheter och projektledare för redaktionell samordning inom Hallpressen. Under 5,5 år var hon redaktionell chef i Mittmedias koncernledning, ett uppdrag hon lämnade i samband med vd-bytet sommaren 2016. Efter det har hon bland annat suttit i finska HSS Media styrelse och lett ett Bonnier News-projekt som handlade om att hitta samarbeten mellan Dagens Nyheter och lokaltidningar kring den digitala innehållsaffären.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev