Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Anna Serner om att Medievärlden är till salu: Vi ser över allt det vi gör

Publicerad: 7 juli 2009, 08:11

I en intervju i dag på Dagensmedia.se flaggar Anna Serner, Tidningsutgivarnas vd, för att Medievärlden skulle kunna vara till försäljning.


Ämnen i artikeln:

Dagens MediaAnna SernerTalentumMedievärldenTU

– Det finns goda skäl att titta på en ägarkonstellation som ser annorlunda ut. Men det förutsätter ägare med ambitionen att driva tidningen vidare, säger Anna Serner enligt Dagensmedia.se.
TU ska enligt artikeln har gjort en del sonderingar.

Har du fått styrelsens uppdrag att sondera möjliga köpare av Medievärlden, Anna Serner?

– Inte specifikt, men jag har styrelsens uppdrag att se över allt det vi gör och fundera över om vi gör det bäst eller om någon annan  kan göra det lika bra.

– Det här är inget utspel från min sida och det är inte så att jag lagt ner all kraft och tid på att sälja Medievärlden.

Trots rubriken på dagensmedia.se, ”TU vill sälja Medievärlden”, förnekar Anna Serner att det rakt av handlar om att Medievärlden är till salu.

– Det är inte så det är. Om du läser artikeln så ser du det.

Hon uttrycker förvåning över att Anders Ahlberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Medievärlden, säger till tidningen Journalisten att det hade varit bra om Anna Serner hade pratat med honom innan hon gick ut med TU:s rekognoseringar för en försäljning.

‘- Anders och jag har tillsammans med advisory board talat om  bolagisering och om att en fristående aktör skulle ta över Medievärlden. Det här har vi talat om från dag ett.

Talentum, som äger Dagens Media, har nämnts om en möjlig ägare.  Är Talentum avskrivet?

– Varken av- eller påskrivet. Men det stämmer att vi har fört samtal med dem.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.