Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Anna Kult lämnar Schibsted

Publicerad: 21 December 2015, 13:52

Anna Kult, idag är vd för Schibsted Lifestyle Online och tidigare fetaurechef på Aftonbladet, lämnar Schibsted.


Hon har arbetat de senaste sexton år på Aftonbladet och Schibsted, bland annat som chef och publisher på Aftonbladets featureavdelning. Hon har lett olika utvecklingsprojekt inom koncernen och skapat koncept som Sofis mode.

Som vd för Schibsted Lifestyle Online har hon det senaste året drivit The You Way och My Home, som kombinerar redaktionellt innehåll med e-handel.

”Vi har haft ett långt och lyckligt äktenskap, Aftonbladet och jag. Jag är så tacksam för att jag fått friheten och förtroendet att förverkliga så många av mina idéer och visioner”, säger Anna Kult i en kommentar

Hon lämnar Schibsted den 31 januari 2016 för att ”bygga bolag tillsammans med nya bekantskaper i start up-världen”.

Annika Söderberg, chef för Nya Medieprodukter, Schibsted Publishing, säger i ett pressmeddelande att Anna Kult har betytt mycket för Aftonbladet och Feature:

”Hon har satt livsstil online på kartan på riktigt. Det är få som har hennes djupa kunskap och bredd inom livsstilsområdet och hon har en unik känsla för användarbehov och produkt. Det har varit en förmån för mig att få jobba med Anna och jag ser med förväntan fram emot att följa det hon nu ska göra utanför Schibsted.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.