Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Joneby får chefsroll i Lifestylegruppen

Publicerad: 22 maj 2019, 10:00

Anna Joneby blir ny övergripande chef för Lifestylegruppens marknadsorganisation inom Bonnier News.

Mittmedias privatmarknadschef Anna Joneby blir övergripande chef för Bonniers magasinsverksamhets marknadsorganisation.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Vid månadsskiftet tillträder Anna Joneby, i dag privatmarknadschef på Mittmedia, sin nya roll inom Bonnier News. Hon ser fram emot att bli en del av Lifestylegruppens marknadsorganisation.

– Jag lämnade magasinsvärlden, dåvarande Forma Magazine, för 6 år sedan och kommer nu tillbaka. Det känns mycket bra. Och spännande förstås! Jag ser väldigt mycket fram emot att komma igång på riktigt från och med nästa vecka. Har hittills smugit igång med ett gäng möten och genom att läsa in mig på ett antal underlag.

Anna-Clara Welander, affärschef för Lifestylegruppen, uttrycker sin glädje över rekryteringen i ett pressmeddelande.

– Anna har en gedigen erfarenhet, det ska bli roligt att tillsammans med henne och teamet komma vidare i vårt framtidsbygge.

Även Anna Joneby har tankar om hur hon vill bygga organisationen framåt.

– I dagsläget håller två magasinsverksamheter på att fysiskt och organisatoriskt att flytta ihop. Så dels handlar det om att skapa en gemensam kultur, ett gemensamt arbetssätt och sätta gemensamma mål. Dels handlar det om att skapa nya intäkter och öka lönsamheten.

Vad ser du för möjligheter att utveckla affären framåt?

– Huvudstrategin är att behålla våra printprenumeranter i stor eller större utsträckning men också att utveckla en digital läsaraffär. Det blir fullt fokus på både rekryterings- och lojalitetsskapande aktiviteter. Och sedan ökad merförsäljning på toppen.

Hur samarbetet inom Bonniers magasinverksamhet ska utvecklas fram över vill Anna Joneby återkomma till när hon kommit igång.

– Jag ser fram emot att ta del av alla idéer som finns hos alla duktiga medarbetare inom Lifestylegruppen och övriga Bonnier News.

Anna Joneby ersätter konsulten David Lundgren.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.