Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Anna Hagwall utesluts ur SD efter mediemotion

Publicerad: 5 December 2016, 14:25

På måndagseftermiddagen beslutade Sverigedemokraternas partistyrelse att avsluta riksdagsledamoten Anna Hagwalls medlemskap i partiet. Det på grund av den uppmärksammade motionen om mediekoncentrationen i Sverige som hon lämnade in tidigare i höstas.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Anna Hagwall anklagades för antisemitism efter en motion i vilken hon föreslog att presstödet till landets lokaltidningar skulle slopas för att minska Bonniers dominans. Efter kritiken mot hennes förslag på hur man skulle kunna reglera medieägandet lämnade hon sina utskottsuppdrag och interna förtroendeuppdrag inom riksdagens ram.

Nu står det klart att hon också utesluts ur Sverigedemokraterna. På måndagseftermiddagen beslutade en enhällig partistyrelse att Anna Hagwalls medlemskap i partiet ska avslutas.

”Anna Hagwall har inte blivit inkryssad genom personval utan sitter i riksdagen på Sverigedemokraternas mandat. Nu när hon inte längre företräder partiet bör hon lämna tillbaka sin plats. Det är hennes skyldighet gentemot medlemmarna och väljarna”, säger Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.