Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Anna Hagwall lämnar sina förtroendeuppdrag

Publicerad: 10 Oktober 2016, 05:15

SD-toppens förslag om att minska mediekoncentrationen samt begränsa familjen Bonniers makt blev för mycket. Nu avgår hon från skatteutskottet. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaBonnier

Sverigedemokraten Anna Hagwall, vars motion om mediekoncentrationen i Sverige fick stor uppmärksamhet i förra veckan, lämnar sina politiska uppdrag.

I ett pressmeddelande som gick ut på lördagen står att Hagwall efter samtal med gruppledningen accepterat att lämna sina utskottsuppdrag och interna förtroendeuppdrag inom riksdagens ram.

”I samråd med gruppledningen har Hagwall också beslutat sig för att inte ställa upp för omval till riksdagen 2018. Huruvida Hagwall stannar kvar på sitt riksdagsmandat hela mandatperioden ut är ytterst ett beslut som vilar hos henne och inte hos partiet, då riksdagens mandat är personliga och inte tillhör partierna. SD har tidigare framlagt förslag om att denna ordning borde ändras, men har inte vunnit gehör hos övriga partier för en sådan ordning”, skriver Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaBonnier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.