Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Gullberg tar time out

Publicerad: 26 januari 2018, 08:12

Anna Gullberg. Foto: Madelene Linderstam

Efter kritiken där Mittmedia anklagats för huvudskyddsombudet Sanna Wikströms död tar Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg nu time out.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Hon ersätts av Daniel Bertils som blir stf ansvarig utgivare för tidningen.

”Min redaktion behöver lugn och ro, och få en chans att läka efter en svår tid. Det förtjänar alla fina medarbetare. Jag är just nu inte den bästa ledaren jag kan vara för Gefle Dagblad och då ska jag inte heller vara det. Jag är både trött och ledsen, och jag behöver tid för reflektion”, säger chefredaktör och ansvarig utgivare Anna Gullberg i en kommentar.

Efter ett möte med alla medarbetare på Gefle Dagblads redaktion igår bestämde sig Anna Gullberg för att vara ledig i tre månader.

”Det är allvarlig kritik som har framförts och jag förstår att Anna Gullberg behöver egen tid för att bearbeta och reflektera”, säger Mittmedias vd Per Bowallius i en kommentar.

Bakgrunden är en artikel i tidningen Journalisten där anhöriga och medarbetare anklagar Mittmedia för huvudskyddsombudet Sanna Wikströms död.

Medievärlden har sökt ansvariga på Mittmedia sedan i morse. Pressmeddelandet skickades ut klockan 10.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.