söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Gullberg ny ambassadör mot hedersvåld

Publicerad: 23 januari 2017, 07:06

Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg. Foto: Linda Berglund

I går blev det känt att Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg blir goodwill-ambassadör för Riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF).

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


GAPF grundades 2001 och organisationens syfte är att hjälpa personer som drabbas av hedersrelaterat våld samt arbeta för att motverka våldet.

I går arrangerade organisationen årets Fadimegala i Stockholm. Denna gång hölls den på Berns Salonger. På galan offentliggjordes de nya goodwill-ambassadörerna. Anna Gullberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Gefle Dagblad, var en av dem.

GD har det senaste året gjort flera uppmärksammade granskningar om hedersvåld och våldsbejakande extremism. Anna Gullberg säger till GD att hon är hedrad över uppdraget som GAPF-ambassadör.

”Journalistik har makt att förändra, och vi kommer att fortsätta skriva om de här frågorna. Efter GD:s granskning i våras har politikerna vaknat och gjort det här till en prioriterad fråga. Det finns med i fullmäktiges plan och socialförvaltningen har anmodats att agera. Gävle satsar nu pengar och resurser på att arbeta mot hedersvåld”, sade Anna Gullberg till GD på söndagen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev