Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Gullberg lämnar Mittmedia

Publicerad: 23 april 2018, 10:09

Anna Gullberg. Foto: Madelene Linderstam

Anna Gullberg slutar som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad och lämnar Mittmedia. ”Att vara mediechef är extremt tufft idag, men att samtidigt dessutom vara länge i en pressad situation blir till sist inte en rimlig tillvaro”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Anna Gullberg tog time-out efter Journalistens artiklar om skyddsombudet Sanna Wikströms död och den debatt om arbetsmiljön som följde efter det.

”Jag har funderat djupt och länge på den konflikt som företaget hamnat i kring arbetsmiljön det senaste året, som kulminerade i slutet av januari, och tycker att situationen är mycket olycklig. Mittmedia har idag många viktiga framtidsfrågor att ta sig an, och behöver kunna fokusera på dem. Jag har också personligen starkt berörts av allt som hänt. Att vara mediechef är extremt tufft idag, men att samtidigt dessutom vara länge i en pressad situation blir till sist inte en rimlig tillvaro. Jag väljer därför att kliva av mitt uppdrag och gå vidare”, säger Anna Gullberg i ett pressmeddelande.

Anders Ingvarsson, som är chefredaktör och ansvarig utgivare för Hälsingland, tar över med omedelbar verkan och fortsätter medan processen för att rekrytera chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad och Mitt Gävle pågår.

Anna Gullberg började på Gefle Dagblad hösten 2014, och var innan dess ansvarig utgivare för Sveriges Radio Dalarna.

”Vi beklagar att Anna har valt att lämna Mittmedia, men respekterar samtidigt hennes beslut. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med att lyfta journalistiken på GD, och är en stark publicist som med mod och integritet lett redaktionen i Gävle. Hon har också suttit i koncernledningen för att bidra med sin erfarenhet i publicistiska frågor”, säger Per Bowallius, vd för Mittmedia.

Medievärlden söker Anna Gullberg.

Läs också

Medievärldens personporträtt av Anna Gullberg: Folk var med rätta väldigt missnöjda (2015-10-02)

PeO Wärring: Be om ursäkt, Journalisten!

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev