Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anna Benkers nya uppdrag

Publicerad: 28 mars 2018, 09:37

Anna Benker. Foto: Eva Gerhardsson/VK Media

Folkbladets före detta chefredaktör Anna Benker blir ny kanalchef för Sveriges Radio Malmö.


I slutet av förra året stod det klart att Anna Benker, då chefredaktör och ansvarig utgivare på Folkbladet Umeå, skulle lämna sitt uppdrag. Beslutet fattades i samband med en omorganisation inom VK Media.

– Sedan jag började här har Folkbladet sparat nästan 40 procent ur den redaktionella styrkan. Att då inte ta något ur ledningen när vi gör den här omorganisationen vore vansinnigt. Därför blir en konsekvens att jag sparar in min egen tjänst, sade Anna Benker till Medievärlden då.

På onsdagen presenterades hon som ny kanalchef för SR Malmö. Hon tillträder först efter sommaren, men redan nästa vecka åker hon ned för att träffa sina nya kollegor.

– Det känns jätteroligt och spännande med mitt nya uppdrag. Av vad jag hört och sett verkar det vara ett otroligt bra gäng där nere. Jag ser mycket fram emot att få träffa dem och lära mig radio, säger Anna Benker.

Förutom en kort praktik på Rix FM för många år sedan har Anna Benker inte någon erfarenhet av att ha arbetat med radio:

– Jag tycker det ska bli oerhört roligt att lära sig. Radio har stått på min att-göra-lista i många år.

Förutom Folkbladet har Anna Benker tidigare varit på Expressen, SVT samt på flera lokaltidningar, däribland Norran i Skellefteå och på Eskilstuna Kuriren/Strengnäs Tidning.

Hur känns det att gå till public service?

– Bara bra. Public Service är också en otroligt viktig del i det förändrade medielandskapet. Och jag tycker att Sveriges Radio har en bra hållning gentemot landsortstidningarna när det gäller hur man kreddar och behåller sitt fokus på ljud.

Magnus Quick, chef för område Syd där SR Malmö ingår, kommenterar rekryteringen:

”I Anna Benker får vi en stark publicist och en person som är van att leda stora redaktioner och som har erfarenhet av att leda i förändringstider.”

Läs också

Anna Benker om att lämna Folkbladet

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev