Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Anmälaren hängdes ut – PON klandrar Dala-Demokraten

Publicerad: 8 November 2010, 14:21

En medlem i en lokal idrottsförening i Dalarna anmälde några andra klubbmedlemmar till polisen för skattebrott. När Dala-Demokraten skrev om händelsen nämnde de att anmälaren för flera år sedan dömts för skattebrott. Nu klandras tidningen av Pressens Opinonsnämnd.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dala-Demokraten har rapporterat om en förestående rättegång där frågan i första hand var vilken juridisk person som arrangerat danser Lindesnäs. [] Anmälaren, som är medlem i idrottsföreningen, var kallad som åklagarvittne. I sammanhanget har tidningen redogjort för att anmälaren flera år tidigare gjort sig skyldig till skatte- och bokföringsbrott beträffande egna bolag samt att hans bolag försatts i konkurs.

Brotten som anmälaren dömts för begicks mellan 1999 och 2002. PO konstaterar att brotten ligger långt tillbaka i tiden och att det inte fanns något allmänintresse i att publicera uppgifterna.

Pressens Opinionsnämnd instämmer i kritiken och klandrar Dala-Demokraten för att ha åsidosatt god publicistisk sed.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.