Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ångermanlänningar i utökat samarbete

Publicerad: 13 April 2006, 08:24

Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda utreder ökat samarbete.eDte kan bli aktuellt med ett samgående, men tidningarna blir kvar som egna titlar.


Det är den gemensamma ägaren Mittmedia som gett de båda tidningarnas vd:ar i uppdrag att se över möjligheterna till fördjupat samarbete eller samgående. Redan i dag samarbetar man på flera områden. Båda tidningarna trycks i Örnsköldsvik, en gemensam växel finns i Härnösand, tidningarna har en gemensam IT-avdelning och har likadana system för redaktionen, annons- och ekonomiavdelningarna. Dessutom redigeras alla inrikes- och utrikessidor i Örnsköldsvik.
Är en lösning som Hälsingetidningar, där flera tidningar ingår i samma bolag, tänkbart också för er?
– Jag vill inte föregripa utredningen, så det vill jag inte kommentera, säger Anders Källström, vd för Örnsköldsviks Allehanda.
Han gör utredningen tillsammans med Bertil Astby, vd för Tidningen Ångermanland. Den kommer att presenteras för ägarna i maj.
Räknar man bort tryckeriet har tidningarna i dag ungefär lika många anställda, cirka 75-80 personer.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.