Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Anette Novak om medieutredningen

Publicerad: 14 September 2015, 11:23

Medborgarna står i fokus, understryker Norrans förra chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

MedieutredningenAnette Novak

Tycker man att det är ett felaktigt fokus, då tycker jag att man ska fråga sig själv för det första varför man tycker att det är bra med demokrati, och för det andra, tala med min uppdragsgivare” (regeringen, reds. kommentar), säger Anette Novak.

I oktober ska Medieutredningens första delbetänkande presenteras och just nu jobbar utredarna med att gå igenom den stora mängd material som samlats in.

Det som medieutredningen just nu fäster på papper kan beskrivas som en inledning till en fortsatt diskussion, säger Anette Novak.

Vi vill ha med oss mediebranschen, vi vill ha med oss myndigheterna, vi vill ha med oss medborgarna i dessa fortsatta diskussioner. Jag hoppas därför att hösten blir mindre skrivande och mer träffas, prata och, diskutera, säger Anette Novak.

Om kritiken mot utredningen säger hon:

Det återkommer hela tiden i journalisters frågor, men det baseras på ett enda blogginlägg postat före sommaren som några gillade. När vi tittar på alla kontakter vi har haft över tid är reaktionerna övervägande positiva. Så vi upplever inte att kritiken är särskilt representativ.

Läs hela intervjun på Medievärlden Premium.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.