Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anette Novak ny medieutredare

Publicerad: 11 mars 2015, 11:07

Ett mycket komplex och svårt, men också nödvändigt uppdrag, det säger Anette Novak om sitt nya uppdrag som medieutredare.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeAnette Novak

Anette Novak lämnar i och med detta sin plats i Sveriges Radios styrelse och andra uppdrag med koppling till mediebranschen. Hon kommer att sitta kvar som vd för Interactive Institute Swedish, ICT.

Hon är som hand i handsken, och jag trodde nästan inte att hon fanns, säger kulturministerna när hon presenterade Anette Novak i dag i riksdagen.

Ett av uppdragen är att analysera behovet av nya mediepolitiska insatser när presstödet i dess nuvarande form kommer att upphöra.

Kulturministern förväntar sig ”tuffa och tydliga” förslag när utredningen är klar, i april 2016.

Det var många som känt sig kallade och har varit i kontakt med kulturdepartementet för att erbjuda sina tjänster. Anette Novak tycker att de inte ska känna sig besvikna utan vilja vara med i arbetet.

Det här är inget enmansuppdrag.

Hon betonar också att det inte är av ”pekuniära orsaker” hon tar på sig arbetet utan att det är för att hon är mycket engagerad i medie- och demokratifrågor.

Läs intervju med Alice Bah Kuhnke och Anette Novak om den nya utredningen på Medievärlden Premium.

Direktiven till utformningen av den framtida mediepolitiken finns här:

Anette Novak

I dag vd för Interactive Institute Swedish ICT.

Tidigare har hon bland annat varit chefredaktör och ansvarig utgivare för Norran samt redaktionschef och stf ansvarig utgivare för Stockholm City.

Hon har suttit tre år i TU:s styrelse samt sitter med styrelsen för World Editors Forum.

Hon har också drivit egen konsultverksamhet inriktad på förändringsprocesser, digitalisering samt hur mediepolitik kan bidra till att stärka demokratin i utvecklingsländer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.