Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Anette Novak ny chefredaktör på Norran

Publicerad: 14 Januari 2009, 06:41

Anette Novak efterträder avgångne Anders Steinwall som chefredaktör i mars. Hon kommer närmast från jobbet som redaktionschef på Stockholm City. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Anette Novak

”En stark lokaltidning med stark förankring och bra hushållstäckning” säger Anette Novak om tidningen hon tar över. Sedan har Norran samma problem som andra dagstidningar, vikande upplaga. Men positionen ger alla fördelar i jobbet med att anpassa tidningen till ”konsumenternas ändrade beteende”.

Anette Novak presenterades för personalen på Norra Västerbotten under eftermiddagen och säger att det funkade ”jättebra”.

Hon har som redaktionschef på Stockholm City fått jobba hårt tillsammans med en slimmad organisation med ständiga förändringar.

Från City har hon också med sig vana vid att vinna unga läsare. Därför problematiserar hon begreppet ”lokal”. För en ung publik behöver det inte betyda det traditionellt geografiskt knutna, utan vad som är relevant och berör dem.
Det förändrar det redaktionella tänkandet mot nätverk och situationsstyrning.

Det är roligt att gå till något nytt – men hur är det att lämna City? Tidningen har ju det tungt.

– Alla har det tufft nu, det blir inte något roligt år.
– Men övergången till tredagarsutgivning var för att särskilja tidningen från konkurrenten. Det har varit ett i alla delar framgångsrikt beslut. Magasinstempot och en lugnare miljö har välkomnats av annonsörerna.

Anette Novak efterträder Anders Steinvall som varit chefredaktör sedan oktober 2006. Hon planerar att flytta till Skellefteå under våren.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Anette Novak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.