Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Andreas Jennische lämnar Direktpress – går till Fastighetsnytt

Publicerad: 20 maj 2019, 08:58

Andreas Jennische. Foto: Sacharias Källdén

Andreas Jennische, i dag tf webb- och redaktionschef på Stockholmdirekt, blir nyhetschef på Fastighetsnytt och Byggindustrin.


Ämnen i artikeln:

Direktpress

Andreas Jennische lämnar Direktpress. I stället blir han nyhetschef på Fastighetsnytt och Byggindustrin, som precis som Medievärlden är en del av Bonnier Business Media.

– Jag är väldigt sugen på att göra något nytt, och blev lockad av det här jobbet. Jag har jobbat med lokaljournalistik, som är ganska brett, och nu blir det lite mer nischat. Det ska bli superintressant att få fördjupa mig inom ett mer avgränsat område,  säger han.

Han kommer förutom att leda nyhetsarbetet också vara skrivande reporter. Exakt hur hans tjänst kommer att se ut är dock inte klart i nuläget.

– Jag ska träffa min blivande chef på onsdag, säger Andreas Jennische.

Från hans tid på Direktpress vill Andreas Jennische speciellt lyfta tonen som varit i tidningen.

– Jag hoppas, och tror, att jag lämnat bra saker efter mig på Direktpress. Är det något som jag är extra stolt över att ha varit med och skapa är det lekfulla men seriösa tonen i allt vi gjort. Jag är också glad över att vi har skärpt bevakningen av den lokala politiken.

Han säger också att stämningen på Stockholmdirekt redaktion varit väldigt god.

– Stockholmdirekt är kanske Sveriges gladaste lokaltidningsredaktion. Det har varit ett oerhört öppet och kreativt givande klimat.

Det är något han tänker ta med sig till sin nya arbetsgivare.

– Man kan göra väldigt mycket på få människor under lång tid om det är roligt att jobba, om man samarbetar och jobbar för det gemensamt.

Andreas Jennische börjar det nya jobbet den måndagen den 3 juni. Ny tf redaktionschef är Matilda Lundberg som tidigare varit printchef. Sophie Stigfur, som vanligtvis är reporter, blir tf printchef. Sedan en tid tillbaka är Per Brandt tf webbchef.

Fastighetsnytt förvärvades av Bonnier i januari 2017 och är i dag en del av den svenska business to business-verksamheten inom affärsområdet News.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Direktpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News