söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ändrade planer – Bonnier fortsätter majoritetsäga Børsen

Publicerad: 24 januari 2017, 11:25

JP/Politikens köper endast 49,9 procent av Børsen efter att danska konkurrensverket sagt sitt om den planerade storaffären.

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För ett år sedan offentliggjordes avtalet om att JP/Politikens Hus ska köpa den danska affärstidningen Børsen av Bonnierkoncernen.

Men det danska konkurrensverket hade synpunkter på affären, vilket lett till att parterna nu i stället beslutat att JP/Politikens Hus ska gå in som minoritetsägare. I januari förra året värderades Børsen till 800 miljoner danska kronor. Samma värdering görs i dag vilket betyder att JP/Politiken betalar 400 miljoner danska kronor för förvärvet.

Bonniers vd Tomas Franzén kommenterar affären:

”Vi har landat i en mycket bra affär för Bonnier. När vi såg att det danska konkurrensverket hade invändningar mot försäljningen så tog vi tillsammans med JP/Politikens Hus ett steg tillbaka för att hitta bästa möjliga väg framåt för oss, för dem och för Børsen. Resultatet är att vi behåller huvudägandet och kontrollen över ett mycket framgångsrikt och välpositionerat mediehus, samtidigt som affären ger oss en resursförstärkning på omkring en halv miljard svenska kronor, vilket skapar utrymme för fortsatta investeringar i linje med vår strategi.”

I köpet ingår även Børsen Associated Media med danska Dagens Medicin och annan förlagsverksamhet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev