fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Anders Ingvarsson tar över Mittmedias Hälsingetitlar

Publicerad: 4 april 2017, 06:19

Anders Ingvarsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias Hälsingetitlar, Gefle Dagblad och Bandypuls.se.

Anders Ingvarsson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för helahalsingland.se, Ljusdals-Posten, Hudiksvalls Tidning, Ljusnan, Söderhamnskuriren samt gratistidningarna. Han lämnar därmed uppdraget som chef för gemensam redaktion i Mittmedia.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


”Anders Ingvarsson har verkligen en bred och gedigen bakgrund och erfarenhet som publicist. Han började tidigt att arbeta som reporter i Hälsingland och har sedan haft flera ansvarsfulla positioner, inte minst inom Mittmedia. Vi tappar en kompetens i vår koncernledning, men när Anders hörde av sig och var intresserad av att efterträda Thomas Sundgren så var det ett enkelt beslut”, säger Mittmedias vd Per Bowallius i ett pressmeddelande.

Vem som tar över Anders Ingvarssons nuvarande uppdrag med att samordna Mittmedias olika redaktioner är inte klart ännu, berättar Per Bowallius:

”Det är en viktig roll som vi nu kommer att diskutera internt, innan vi går vidare och sätter igång med en rekrytering.”

Anders Ingvarsson har tidigare varit chefredaktör och ansvarig utgivare på Norrländska Socialdemokraten, Dagbladet, Sundsvalls Tidning, Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

”Det här är mitt drömjobb! Jag är hälsing i själ och hjärta. När detta jobb blev ledigt tvekade jag inte – att tillsammans med medarbetarna få utveckla den viktigaste samtids- och nyhetsförmedlaren för alla hälsingar är en stor ära för mig”, säger Anders Ingvarsson, som tillträder den 1 maj.

Tomas Froms, i dag tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för titlarna i Hälsingland, går tillbaka till sitt uppdrag som redaktionschef.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev