Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Åmvall skärper kraven på kommentarerna

Publicerad: 11 Mars 2011, 12:01

Risken för påhopp och smutskastningar har gjort att läsare dragit sig för att kommentera. Därför har Mats Åmvall infört ett striktare synsätt på helahalsingland.se. Och det har redan gett önskad effekt.


För en vecka sedan beslutade sig Mats Åmvall, chefredaktör och ansvarig utgivare för Hälsingetidningar att det fick vara nog med rasistiska utfall, grova personliga påhopp och urspårade diskussioner i kommentarerna på helahalsingland.se.

Politiker ville inte ge sig in där av rädsla för att få en massa skit enligt Mats Åmvall.

Sajten har alltid haft en förhandsmoderering. Men nu har det blivit tydligare vad som gäller. Ett striktare synsätt ska leda till att det är en god ton i kommentarsfältet. Men det handlar inte om nya regler. Bara en annan nivå för var ribban ligger.

Mats Åmvall är självkritisk:

Jag borde ha varit tydligare. Men det är inte lätt, jag har suttit bredvid de som modererar och konstaterat att det många gånger är svårt att avgöra vad som ska passera och inte.

Det nya synsättet fick effekt direkt när det gäller antalet kommentarer.

Vi märkte redan på måndagen att det blev fler.

Den sista artikeln på sajten med den tidigare nivån för kommentarer handlade om den nya nivån. Och många hörde av sig. På sajten ställdes också frågan om det var rätt eller fel av helahälsingland att hyfsa debatten. 69 procent var för, 31 tyckte det var fel. Nästan 500 personer röstade.

Det brukar inte vara så många. Det visar på engagemanget för frågan.

En anledning till den bitvis låga nivån på kommentarerna kan vara att formuläret varit utformat så att det utgår från att skribenten vill använda signatur.

Det ska vi bygga om nu så att det blir standard att publicera med namn. Även om möjligheten att använda signatur givetvis kommer att vara kvar, säger Mats Åmvall.

Nu vill vi ha era kvalificerade kommentarer!

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.