Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Amnesty kritiserar Tunisien för 20 års MR-kränkningar

Publicerad: 6 November 2007, 13:49

Tunisiens president Zine al-Abidine Ben Ali har i dagarna innehaft ämbetet i 20 år. Det har varit två decennier av godtyckliga gripanden, tortyr, bristfälliga rättgångar och förföljelse av människorättsaktivister och inskränkning av yttrandefriheten, skriver Amnesty International.


Presidenten bör vidta konkreta åtgärder för att förbättra människorättssituationen i landet, heter det i ett upprop från organisationen.

Det internationella samfundet, däribland EU, måste sluta använda Tunisiens positiva ekonomiska utveckling som en förevändning för att blunda för kränkningar av mänskliga rättigheter, skriver Malcolm Smart, chef för Amnestys avdelning för Nordafrika och Mellanöstern.

Utländska publikationer censureras och journalister som kritiserar regeringen riskerar avsked eller trakasserier. Journalister hindras också från att hålla möten och från att rapportera om evenemang som organiserats av oberoende människorättsorganisationer.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.