Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Amerikansk frilans fängslad

Publicerad: 4 Mars 2009, 11:11

Roxana Saberi, amerikansk-iransk frilansjournalist, sitter sedan i slutet av januari i Evin-fängelset i Teheran. Det framkom i går vid en presskonferens som den iranska domarkåren höll.


Roxana Saberi har inte fått någon advokat och har hållits isolerad i över en månad.

Enligt uppgifter till Reuters  hålls hon fängslad efter ett beslut av revolutionsdomstolen, men vad hon anklagas för vet man inte.

Committee to Protect Journalists (CPJ) är mycket oroat över att det är just revolutionsdomstolen som har Roxana Saberis väl och ve om hand. Mohamed Abdel Dayem, koordinator för Mellanöstern och Nordafrika hos CPJ, säger att domstolen saknar  till och med de mest elementära förutsättningarna för en rättvis domstolsprocess.

Evin-fängelset där Roxana Saberi hålls fången är beryktat. Det var där som den kanadensisk-iranska fotojournalisten Zahra Kazemi dog sedan hon gripits i samband med att hon bevakade  studentprotester i Teheran.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.