Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Amerikanernas medievanor förändras

Publicerad: 12 december 2018, 06:30

Foto: Pixabay

Mindre tryckta tidningar, mer sociala medier, nyhetssajter och radio gällde när amerikanerna skulle få sina nyheter 2018.


Ämnen i artikeln:

sociala medier

Sociala medier drar nu om den tryckta tidningen som den främsta nyhetsförmedlaren till de amerikanska medborgarna, rapporterar CNBC. 20 procent uppger i Pew Research undersökning att de främst får sina nyheter via ett socialt medium, medan 16 procent uppger dagstidningen. För ett år sedan var det jämnt skägg mellan de två nyhetsformerna. TV dominerar fortfarande, 49 procent säger att TV-nyheterna är deras främsta källa för att följa med i samtiden, men även den minskar i popularitet, visar undersökningen.

Nyhetssajter och radio växer dock i popularitet. Nyhetssajter används som nyhetskälla av 33 procent av amerikanerna, en uppgång från 28 procent året innan. 26 procent föredrar radion, en uppgång med en procent sedan förra året.

Medievanorna skiljer sig även mellan generationer. Yngre föredrar främst sociala medier, medan äldre föredrar TV.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

sociala medier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.