Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ambassadören ville inte träffa TU om Dawit Isaak

Publicerad: 19 Mars 2008, 11:05

Igår var det Tidningsutgivarnas tur att göra tisdagsuppvaktningen på Eritreas ambassad om Dawit Isaak. Vd Anna Serner och vice ordförande PeO Wärring hade uppdraget för första gången. De nådde fram till receptionsdisken med brevet - men fick inte träffa ambassadören. (Korrigerad)


Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakAnna Serner

Hit men inte längre – protestbrevet om Dawit Isaak fick TUs representanter inte lämna till Eritreas ambassadör personligen. Foto: Alma Kastlander

En rad organisationer, utöver TU bland andra Publicistklubben och Svenska Journalistförbundet, med yttrandefrihet och mänskliga rättigheter högt på agendan turas om att varje vecka uppvakta Eritreas ambassad på Lidingö för att få den fängslade svenske journalisten Dawit Isaak frigiven.

Igår släpptes Anna Serner och PeO Wärring in på ambassaden och begärde att få lämna över ett brev till ambassadören personligen.

– Vi ville få ambassadörens kommentar till Dawit Isaaks fall, säger PeO Wärring.

Men det gick varken att träffa ambassadören, eller att boka någon tid.

– Ambassadpersonalen är klart besvärad av uppmärksamheten. Vi markerar att vi inte kommer att glömma bort Dawit Isaak.

– Det är oerhört tråkigt att vi inte kunnat föra hans sak längre. Jag vet inte vad UD och regeringen gör för honom, men jag hoppas att de ägnar saken mycket kraft.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakAnna Serner

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.