Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Alsander mörkar vilket bolag som ska säljas

Publicerad: 20 juni 2016, 10:15

Stampen kommer att få ett betydande belopp när koncernen inom kort säljer ett av sina bolag. Men vilket det är vill inte koncernchef Martin Alsander avslöja.


Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

Beskedet från bankerna och Skatteverket att de är positiva till en fortsatt rekonstruktionsprocess för Stampen kom inte som en överraskning för koncernchef Martin Alsander.

– Vi har varit i en dialog med dem.

Enligt honom är det inte klart med storleken på skuldnedskrivningarna varken för bankerna eller Skatteverket som är den största enskilda fordringsägaren.

– De har inte tagit ställning till det ännu, men sagt att det är positiva till processen. Och att de är för en långsiktig lösning.

Det är också klart att Stampen ska sälja ett av sina bolag för att minska sitt skuldberg.

Hur mycket räknar ni med att få för OTW?

– Jag har i nuläget inga kommentarer, varken till vilket bolag eller vilka summor det handlar om, säger Martin Alsander.

Om någon eller några dagar utlovar han mer information om affären. Men försäljningen kommer i alla fall att ge ett ”betydande belopp” som ska gå till amorteringar av skulderna.

Vad händer om den inte blir av?

– Ingenting egentligen. Vi har kvar ett företag som vi kan sälja för att stärka vår likviditet.

Det är inget krav på försäljning från bankerna för att gå med på rekonstruktionen.

– Verkligen inte.

Under rekonstruktionsprocessen ska moderbolaget Stampen AB ta ut en högre avgift från sina dotterbolag för att verksamheten ska gå jämnt upp. En åtgärd som varken gör till eller ifrån för bolagen menar Martina Alsander som kallar det en bokföringsteknisk detalj.

Några detaljer om hur ackordet kommer att se ut kan han inte heller avslöja.

– Det är en bit kvar. Nu ska vi värdera varje bolags tillgångar och räkna ut vilka skulder det har. Men den analysen kan vara klar nästa vecka. Det kan mycket väl sluta med den uppgörelsen ser olika ut för olika bolag.

Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev