Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Alsander återbetala momsen inget problem

Publicerad: 22 December 2015, 09:59

Stampen kan få betala ut omkring 380 miljoner kronor till sina tryckerikunder efter HD:s dom i dag. Men det innebär inga problem menar bolagets vd Martin Alsander. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

HD:s beslut att tryckerierna är skyldiga att betala tillbaka pengar till sina kunder på grund av förändrade tryckerimomsregler innebär en mångmiljonsmäll för Stampen. Netto handlar det om 380 miljoner kronor. Men det är något som bolaget tagit höjd för enligt vd Martin Alsander:

Nu ska vi se hur Skatteverket analyserar HD:s beslut. Innan dess går det egentligen inte att kommentera, säger han till Medievärlden.

Även om hela den summan ska återbetalas kan Stampen hantera det. Även om Martin Alsander inte vet exakt hur i nuläget.

Precis som alla andra företag kan vi inte täcka alla skulder vid varje givet ögonblick. Men det kan bli tal om nya lån eller om vi hittar någon annan lösning.

Det här betyder inte att Stampen riskerar att gå i konkurs?

Nej. Hade det vare så att vi inte tagit höjd för det hade det varit en stor fråga. Men det här hanterar vi. Det är inga problem att byta en skuld mot en annan då Stampen i grunden är en lönsam verksamhet. Nu får vi diskutera det här med Skatteverket och varje kund för sig.

Beskedet påverkar inte den dagliga verksamheten, Stampen har tidigare tagit höjd för momsskulden i balansräkningen och dagens besked ger inte upphov till några nya skulder eller resultateffekter skriver VTAB:s vd Peder Schumacher i ett mejl till Medievärlden.

Han säger där också att Stampen generellt sett är starkare nu än på mycket länge. Verksamheten har positivt operativt resultat och när böckerna stänger för 2015 kommer koncernen leverera vinst på nedersta raden. Det förbättrade resultatet är ett tecken på att de effektiviseringar som gjorts ger önskad effekt enligt Peder Schumacher. Under året har effektiviseringsarbetet fortsatt, bland annat genom beslut om stängning av tryckeriet i Backa, vilket bäddar för en fortsatt resultatförbättring för koncernen anser han.

TU om momsdomen tråkigt men förväntat

HD tryckerier måste betala tillbaka momsen

Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.