Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Allt pekar mot att Bonnier köper Mittmedia

Publicerad: 8 februari 2019, 08:42

Under eftermiddagen i dag kommer ett pressmeddelande att skickas ut där det kommuniceras att Bonnier köper Mittmedia, erfar Medievärlden. Bonniers fackklubbar har kallats till information kring lunch. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Mittmedias ägare har arbetat med en försäljning till Polariskonsortiet sedan i höstas. Polaris begärde då exklusivitet i förhandlingarna, men fick nej. Därför kom Bonnier in som konkurrent i december med ett sent indikativt bud.

Samtidigt förvärrades Mittmedias likviditet snabbt efter ett bedrövligt sista kvartal. Affären forcerades och Bonnier satte in toppförhandlare som Bengt Braun och Tomas Franzén. De lämnade i måndags ett slutbud som korrigerats ner, men som ändå bedömdes ligga över Polaris bud.

En faktor som anses väga tungt till Bonniers fördel är att de liberala ägarstiftelserna hellre säljer till en stabil svensk liberal tidningsägare än till ett aldrig så skickligt börsnoterat norskt bolag.

Bonnier har också i förhandlingarna lovat att bistå Mittmedia med pengar under den tid en eventuell prövning av Konkurrensverket pågår samt att vid den nödvändiga rationaliseringen skydda redaktioner. I stället vill Bonnier kapa administration och försäljning och räknar med att kunna sänka kostnaderna med 200 miljoner kronor.

Enligt Medievärldens källor arbetade juristerna i går kväll på ett avtal med Bonnier. Ett pressmeddelande om affären har aviserats till klockan 13. Vid 13 hade dock inget pressmeddelande skickats ut. Ungefär samtidigt har Bonnier kallat till facklig information.

Leif Holmkvist

UPPDATERAD: Tidigare uppgifter till Medievärlden gjorde gällande att ett pressmeddelande skulle skickas ut klockan 13. Även Carl-Johan Bonnier uppgav i en intervju med Expressen att information skulle komma klockan 13.

– Jag kan inte ge några kommentarer till det utan då får ni vänta till klockan ett, sa han till tidningen.

Men nya uppgifter till Medievärlden gör gällande att utskicket kommer under eftermiddagen i stället.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.